Toen ik 3 maanden zwanger was, was het tijd om het aan familie en vrienden te vertellen.

Mijn familie

Ik heb zelf niet veel contact met mijn familie, vanuit mijn moeders kant heb ik met niemand contact en ik zie mijn familie van mijn vaders kant alleen op verjaardagen. Omdat ik weinig contact met de familie aan mijn vaders kant heb, heb ik het hun niet persoonlijk verteld. Mijn vader heeft het aan mijn opa en oma verteld en toen ik 3 maanden zwanger was, heb ik het op facebook gezet. Zo wist de rest van mijn familie ook dat ik zwanger was.

Daniëls familie

Daniël heeft een betere band met zijn familie, vooral aan zijn vaders kant. Om die rede wilde wij het zijn familie wel persoonlijk vertellen. Rond de verjaardag van Daniëls  oma was ik 3 maanden zwanger, en dit was voor ons dan ook het uitgelezen moment om het te vertellen, gezien wij wisten dat iedereen aanwezig zou zijn.

Wij hadden een zwangerschapstest en een echo in een doosje gestopt en deze aan Daniël’s oma gegeven. Zij was op dat moment 87 jaar oud, en wilde heel graag achterkleinkinderen. Toen zij het in bijzijn van Daniëls familie opende, had zij in eerste instantie niet door wat het moest voorstellen. Gelukkig stond de nicht van Daniël naast haar en vroeg enthousiast aan ons of ik zwanger was. Toen wij ‘ja’ zeiden, begon het langzaam tot iedereen door te dringen en werden wij door iedereen gefeliciteerd.

Vrienden

En toen was het moment daar om het onze vrienden te vertellen. Wij zaten op dat moment nog wat meer in het uitgaanswereldje, en onze meeste vrienden zagen wij dan ook alleen bij het uitgaan. Om die reden hebben we besloten het niet iedereen face to face te vertellen. Wij gingen al wat minder uit door mijn zwangerschap en hadden daarom besloten het onze beste vrienden te vertellen. Mijn beste vriendin Michel reageerde super enthousiast en vol ongeloof! Mijn andere vriendin reageerde ook heel leuk – wel wat bezorgder- en een andere vriend van mij, vond het onverstandig dat ik het kind wilde houden. Daniëls vrienden reageerde over het algemeen erg goed, wel met wat bedenkingen her en der, maar verder waren ze blij.

Vrienden kwijtgeraakt

Nadat wij het onze vrienden face to face verteld hadden dat ik zwanger was en de rest van de mensheid via facebook, kwam snel het moment dat vrienden uit het uitgaanswereldje minder enthousiast gingen reageren. Ik heb van een paar vrienden te horen gekregen dat ze niks met kinderen hadden, en dat als ik foto’s van mijn kind op facebook zou zetten, ze mij zouden verwijderen uit hun vriendenlijst. Spijtig genoeg is dit ook echt gebeurd en ben ik erachter gekomen dat ik niet zoveel vrienden had als dat ik dacht. Sommige vrienden ben ik kwijtgeraakt doordat ik een kind kreeg en andere doordat ik niet meer uit ging. Dit vond ik erg confronterend en pijnlijk om te merken. Ik wist dat er vrienden zouden afvallen, vooral omdat ik niet meer uit zou gaan. Maar het meest pijnlijke vond ik dat ik vrienden ben kwijtgeraakt doordat ik zwanger was en het kind wilde houden.

En nu?

Nu, jaren later, vind ik het niet meer zo erg dat ik toen veel vrienden ben kwijtgeraakt. De mensen die ik nu om mij heen heb, passen veel beter bij mijn levensfase en mijn denkwijze. Daarbij ben ik niet iemand die veel mensen om zich heen nodig heeft. Ik heb liever een paar lieve mensen om mij heen dan een mega vriendengroep. Al moet ik wel zeggen, ik mis het soms wel dat ik niet veel moeders ken. Ik ben de enige moeder (en Daniël is de enige papa) in onze vriendenkring. Soms verlang ik naar nog een ouder met een kindje in mijn omgeving!

Blog, YoungMoms, Tienermoeder, moeder, kind, ouder“Hallo, ik ben Laura ik ben een impulsieve, zorgzame en vaak ongeduldige moeder. Ik heb een prachtige praatgrage dochter Eva van 2,5 jaar oud. Naast moeder ben ik de verloofde van mijn lieve vriend Daniel, maar bovenal ben ik gewoon Laura! In mijn blog vertel ik over mijzelf, over mijn ervaringen rondom het (jonge)   moederschap, en alles wat daarbij komt kijken! Veel leesplezier!”