Abortus, youngmoms, zwangerschap, zwanger, baby

Ik was er net achter dat ik zwanger was, toen ik het aan mijn omgeving moest vertellen. Daniël en ik waren er al snel uit dat we tot de derde maand van mijn zwangerschap zouden wachten voordat we het aan onze vrienden zouden vertellen. Onze ouders moesten er uiteraard wel aan gaan geloven. Zoals jullie hebben kunnen lezen, heb ik na het doen van een zwangerschapstest meteen mijn moeder opgebeld en verteld dat ik zwanger was. Toen ik mijn moeder huilend opbelde, was mijn zus daar net op bezoek, waardoor zij ook meteen op de hoogte was van mijn zwangerschap. Mijn zus stond gelukkig, net als mijn moeder, achter mij en was bezorgd, maar ook hartstikke blij voor mij.

Mijn vader

Ik wist dat mijn vader minder enthousiast zou reageren op mijn zwangerschap dan mijn moeder en zus. Mijn zus is 5 jaar ouder dan ik en zij heeft ook op jonge leeftijd een kind gekregen. Mijn zus was 20 jaar toen ze was bevallen van haar dochtertje. Dit was overigens wel een geplande zwangerschap. Doordat ik heb gezien hoe mijn vader op de zwangerschap van mijn zus reageerde – en dit was alles behalve positief – wist ik dat hij in eerste instantie niet achter mijn zwangerschap zou staan. Omdat ik zelf nog van de schrik moest bijkomen en ik geen zin had in mijn vaders reactie, heb ik mijn zus gevraagd om het aan mijn vader te vertellen. Dit wilde zij graag voor mij doen.

Youngmoms, blog, zwanger, zwangerschap, tienermoeder

Geen reactie

Mijn zus heeft diezelfde dag mijn vader nog opgebeld en hem verteld dat ik zwanger was en de baby wilde houden. De eerste 2 weken na dit telefoontje heb ik niks van mijn vader gehoord. Uiteindelijk, na 2 weken, heeft hij mij opgebeld. We hebben het aan de telefoon niet heel uitgebreid over mijn zwangerschap gehad. Het was meer een “hallo” en “hoe gaat het” gesprek.

De weken erna

De weken na het telefoontje van mijn vader, is mijn zwangerschap wel goed aan de orde gekomen. Al snel liet mijn vader weten dat hij het verstandiger vond als ik abortus zou plegen. Ik heb hem meteen laten weten dat dat geen optie voor mij was. Uiteindelijk heeft hij tot ongeveer week 30 gezegd dat abortus plegen verstandiger zou zijn, ondanks dat het toen niet eens meer kon! Dit vond ik erg kwetsend, omdat voor mij de keuze al lang duidelijk was. Toch heb ik het niet als vervelend ervaren. Ik had deze reactie wel verwacht en bovendien werd ik verder door de mensen in mijn omgeving gesteund.

En nu?

Nadat mijn vader eindelijk doorhad dat ik geen abortus zou plegen, heeft hij zich erbij neergelegd. Nu mijn dochtertje 2,5 jaar is, is mijn vader een trotse opa en vindt hij het super leuk. Mijn vader ziet Eva niet erg vaak, gemiddeld 1 keer in de 2 a 3 maanden, maar op die momenten zie ik mijn vader wel genieten van het opa-zijn. Ik ben blij met hoe het nu gaat en ik ben blij om te zien dat mijn vader, ondanks dat het even heeft geduurd, toch achter mijn keuze is gaan staan. Ik weet dat mijn vader trots is op mij en op hoe ik het heb aangepakt. Ook weet ik dat hij het beste voor mij wilt en dat zijn “negatieve” reacties bedoeld waren om te helpen.

Blog, YoungMoms, Tienermoeder, moeder, kind, ouder“Hallo, ik ben Laura ik ben een impulsieve, zorgzame en vaak ongeduldige moeder. Ik heb een prachtige praatgrage dochter Eva van 2,5 jaar oud. Naast moeder ben ik de verloofde van mijn lieve vriend Daniel, maar bovenal ben ik gewoon Laura! In mijn blog vertel ik over mijzelf, over mijn ervaringen rondom het (jonge)   moederschap, en alles wat daarbij komt kijken! Veel leesplezier!”