YoungMoms, blog, zwangerschap, zwanger, tienermoeder

Hoe ik zwanger werd hoef ik jullie denk ik niet te vertellen, iedereen weet uiteraard hoe baby’s gemaakt worden! Maar hoe kwam ik erachter dat ik zwanger was en wat gebeurde er toen?

Zoals jullie in mijn intro blog hebben kunnen lezen, is Daniël de vader van mijn dochtertje. Gelukkig zijn wij nog steeds samen en hebben we nu alles op orde. Maar toen ik zwanger was, was dat wel anders…

Wanneer kwam ik erachter dat ik zwanger was?

Daniel en ik hadden pas net 2 maanden iets met elkaar – we noemden het toen eigenlijk niet eens een relatie – toen ik erachter kwam dat ik zwanger was. We kwamen allebei uit een nogal moeilijke situatie, waardoor Daniël er op dat moment nog niet aan toe was om echt een relatie aan te gaan. Ik wel maar respecteerde zijn keuze. Na 2 maanden bleef mijn menstruatie ineens uit, terwijl ik een spiraaltje had. Ik heb dat meteen tegen Daniël gezegd. We hadden het er toen in bed lachend en geinend over wat we zouden doen als ik zwanger zou zijn, er niet van uitgaande dat ik ook daadwerkelijk zwanger was! Ik zei meteen dat ik het kind wilde houden als ik echt zwanger zou zijn. Voor Daniel was het duidelijk dat hij daar nog niet aan toe was en dat hij absoluut geen kind wilde. Op het moment zelf was dat geen probleem, want ik zou toch niet zwanger zijn. Althans dat dacht ik. Zo vielen we in slaap.

YoungMoms, zwangerschap, zwanger, blog, tienermoederDe zwangerschapstest en het grote moment

De volgende dag heb ik een zwangerschapstest gekocht, met de gedachte, als ik die zwangerschapstest doe, word ik de volgende dag wel ongesteld. Zoals jullie wel kunnen raden, was dat niet het geval. Ik bleek zwanger te zijn. Ik heb huilend mijn moeder opgebeld en daarna mijn schoonmoeder. Het huilen was niet van verdriet, maar meer omdat ik geen idee had wat mij te wachten stond. Zowel mijn moeder als mijn schoonmoeder reageerde gelukkig heel goed op mijn zwangerschap en ze stonden beide achter mij. Mijn schoonmoeder is meteen naar mij toe gekomen en vervolgens heb ik huilend aan haar verteld dat ik het baby’tje wilde houden. Gelukkig had zij dit ook verwacht (net als mijn eigen moeder) en ze vond dit dan ook geen probleem.

Toen moest ik het Daniël vertellen…

Toen kwam het moment dat ik het aan Daniël moest vertellen. Op het moment dat ik de test had gedaan, had Daniël college. Ik had dus even tijd voordat hij thuis zou komen. Ik wist – door het gesprek van de dag ervoor – dat hij minder blij zou zijn met mijn zwangerschap dan ik. Ongeduldig als ik ben, kon ik natuurlijk niet wachten tot zijn college afgelopen was. Ik heb hem dan ook uiteindelijk toch gebeld en gevraagd of hij meteen naar huis wilde komen. Een half uurtje later stond hij voor mijn neus en moest ik het hem vertellen. En dat deed ik toen dan ook maar meteen. Nadat ik mijn zwangerschap had uitgesproken was er niet meer met hem te praten. Hij raakte helemaal in zichzelf gekeerd en hij leek even van de wereld af te zijn. Na hem wat tijd te hebben gegeven, was hij weer aanspreekbaar en vertelde ik hem dat ik het kindje wilde houden. Ik had hem de keuze gegeven om of voor het kindje te gaan, of er vanaf te zien. Hij heeft er op dat moment voor gekozen om voor het kindje te gaan. Voor mij was dit een hele opluchting, maar uiteindelijk bleek het niet zo makkelijk te gaan als ik op dat moment dacht. Mijn vriend is in de tijd van mijn zwangerschap en daarna in een zware gameverslaving belandt, waardoor ik er uiteindelijk toch nog grotendeels alleen voor kwam te staan, maar dit is een onderwerp voor een andere blog.

Even snel een samenvatting

Ik wilde altijd al vroeg kinderen, maar het paste nooit in mijn toekomstplannen. Doordat ik wist dat ik vroeg kinderen wilde, heb ik geen één keer aan abortus gedacht. Ik wist dat ik het baby’tje wilde houden, met of zonder papa. Toen ik erachter kwam dat ik zwanger was, was ik dan ook super blij en gelukkig.  Tot de dag van vandaag ben ik erg blij dat ik toen ik 18 was, zwanger ben geworden. Het is en was misschien niet altijd makkelijk, maar ik zou niet zonder mijn mooie dochtertje Eva kunnen!

Blog, YoungMoms, Tienermoeder, moeder, kind, ouder“Hallo, ik ben Laura ik ben een impulsieve, zorgzame en vaak ongeduldige moeder. Ik heb een prachtige praatgrage dochter Eva van 2,5 jaar oud. Naast moeder ben ik de verloofde van mijn lieve vriend Daniel, maar bovenal ben ik gewoon Laura! In mijn blog vertel ik over mijzelf, over mijn ervaringen rondom het (jonge)   moederschap, en alles wat daarbij komt kijken! Veel leesplezier!”