Zoals de meesten van jullie nu wel weten, kwam ik op mijn 18de er achter dat ik zwanger was. Net als de meeste 18-jarige, studeerde ik op dat moment. Ik deed de opleiding Event Organisatie en was net begonnen met een stage bij een theaterproductie. Ik zat 5 dagen per week 8 uur op kantoor te werken.

Ik kwam achter mijn zwangerschap doordat ik overtijd was. Maar dat was niet het enige, ik was opeens de hele dag erg moe, ik kon eten wat ik wilde maar ik was nooit verzadigd. Daarnaast had ik soms het gevoel dat ik moest flauwvallen, wat gelukkig nooit echt gebeurde. Dit alles bij elkaar maakte dat ik dus een zwangerschapstest heb gedaan en erachter kwam dat ik zwanger was.

Ik moest het aan mijn baas vertellen

De dag nadat ik wist dat ik zwanger was, moest ik weer naar mijn stageplek toe. Ik ben maar meteen met de deur in huis gevallen en heb aan mijn stagebegeleider verteld dat ik zwanger was en dat ik alles op een rijtje moest zetten. Gelukkig had hij hier begrip voor en hij gunde mij de ruimte. Ik ben op dat moment gewoon door gegaan met mijn stage, maar kwam er al vrij snel achter dat het mij niet meer lukte. Ik moet eerlijk bekennen, voordat ik zwanger was, vond ik het er al niet geweldig. Ik vond het vreselijk dat ik de hele dag stil moest zitten en achter een computer zat. Toen ik zwanger was kwamen daar ook nog de zwangerschapskwaaltjes bij, waardoor ik uiteindelijk ben overgeplaatst naar een andere afdeling binnen het bedrijf. Ik mocht gaan werken in de Marokkaanse keuken met de meest lieve vrouw, Malika. Wij zorgden voor de catering voor verschillende evenementen en serveerde dit in roze kleding aan de mensen. Ik heb ontzettend van die tijd genoten. Ik was elke dag omringt door lekker eten en lieve vrouwen. Als ik moe was werd ik op een stoel neergezet met eten en muntthee. We hebben gelachen en ik heb een inkijkje kunnen krijgen in de Marokkaanse cultuur. Gelukkig had ik, doordat ik uiteindelijk zo goed op mijn plek zat, bijna geen last meer van mijn zwangerschap, en als ik dat wel had, werd er goed op gereageerd. Ik heb daarom ook mijn stage goed kunnen afronden zonder enig probleem! Ik heb een stageverslag ingeleverd dat is goedgekeurd door de school en mijn uren heb ik ook gehaald. Mijn zwangerschap heeft er voor gezorgd dat ik uiteindelijk een geweldige stagetijd heb gehad.

Maar ja toen begon school…. To be continued

Blog, YoungMoms, Tienermoeder, moeder, kind, ouder“Hallo, ik ben Laura ik ben een impulsieve, zorgzame en vaak ongeduldige moeder. Ik heb een prachtige praatgrage dochter Eva van 2,5 jaar oud. Naast moeder ben ik de verloofde van mijn lieve vriend Daniel, maar bovenal ben ik gewoon Laura! In mijn blog vertel ik over mijzelf, over mijn ervaringen rondom het (jonge)   moederschap, en alles wat daarbij komt kijken! Veel leesplezier!”