Toen ik 4 maanden zwanger was, ging ik weer terug naar school. Mijn stage was afgelopen dus het schoolleven was weer begonnen.

Met een dikke buik naar school

Toen ik weer naar school moest, wisten mijn docenten dat ik zwanger was en ook mijn vrienden wisten ervan af. Maar ja, de rest van de school en mijn klas was nog niet op de hoogte. Ik zou liegen als ik zeg dat ik weet hoe de reacties precies waren. Ik heb het mijn klas gewoon verteld en uitgelegd tijdens een van de eerste lessen. Als ik eraan terug denk, kan ik hun reacties niet heel goed meer herinneren. Wat overigens een positief iets is, gezien er dus geen hele vervelende reacties kwamen.

Ik kan mijn nog wel goed de blikken herinneren van de mensen op de gang en de kantine. In het begin kon ik mijn zwangerschapsbuikje nog wel “verbergen”, maar op een gegeven moment was het toch voor iedereen wel duidelijk dat ik zwanger was. Over het algemeen had ik totaal geen moeite om mijn zwangerschapsbuik te showen, maar soms voelde ik mij toch wat ongemakkelijk. Ik was vooral “bang” voor de gedachtes van de mensen. Vooral het idee dat mensen konden denken dat ik dom en onveilig had gedaan, vond ik vervelend. Of mensen dat nu echt dachten weet ik niet en zal ik wellicht ook nooit weten.

Zwangerschapskwaaltjes en school

Mijn zwangerschap ging jammer genoeg niet vlekkeloos voorbij. Ik kreeg al vrij snel last van mijn heupen en ook de moeheid werd steeds erger. Na 2 maanden zwangerschap merkte ik dat ik na een halve dag al moe was. Maar ondanks dat heb ik toch vrijwel alle lessen gevolgd. Mijn opleiding was nogal streng met aanwezigheidsplicht. Ze hadden nog nooit eerder een zwangere leerling gehad, en over de aanwezigheid bij de lessen waren dus ook geen regels. Uiteindelijk ben ik hier zelf achterheen gegaan, om zo duidelijk te krijgen over wat mijn rechten waren, maar daar kom ik in mijn volgende blog op terug.

Doel voor ogen

Mijn opleiding ging mij vrij makkelijk af en ik had daarom ook het doel voor ogen om mijn opleiding zonder vertraging af te maken. Met dit in mijn achterhoofd heb ik bijna alle lessen gevolgd en ben ik zelf met docenten gaan praten over toetsen inhalen rond mijn zwangerschap. Ik was in juni uitgerekend, wat heel gunstig voor mij was, gezien het rond de vakantie viel. Voordat ik met zwangerschapsverlof ging heb ik een aantal toetsen gemaakt en een aantal na mijn zwangerschapsverlof. Dit om zo min mogelijk te missen.

Al met al mag ik niet klagen over de tijd op school. Mijn klasgenoten waren lief voor mij en ik had alles geregeld om er maar voor te zorgen geen achterstand op te lopen.

Blog, YoungMoms, Tienermoeder, moeder, kind, ouder“Hallo, ik ben Laura ik ben een impulsieve, zorgzame en vaak ongeduldige moeder. Ik heb een prachtige praatgrage dochter Eva van 2,5 jaar oud. Naast moeder ben ik de verloofde van mijn lieve vriend Daniel, maar bovenal ben ik gewoon Laura! In mijn blog vertel ik over mijzelf, over mijn ervaringen rondom het (jonge)   moederschap, en alles wat daarbij komt kijken! Veel leesplezier!”