Zwangerschapsverlof


Zwangerschapsverlof

Je zwangerschapsverlof is ingedeeld in 2 delen. Het ene deel heet zwangerschapsverlof en het andere gedeelte bevallingsverlof. In totaal heb je recht op 16 weken verlof.

Je zwangerschapsverlof is het verlof voor je bevalling, Je hebt recht op 6 weken zwangerschapsverlof. Je kunt  ook kiezen om 4 weken voor je bevalling je verlof op te vragen. De 2 weken die je niet gebruikt mag je optellen bij je bevallingsverlof. Als je kindje te vroeg wordt geboren gaat dit niet af van je zwangerschapsverlof. Je mag die tijd bij je bevallingsverlof optellen.

Bevallingsverlof

Bevallingsverlof duurt 10 weken en gaat 1 dag na de geboorte van je kindje in. Als je kindje te laat is geboren gaat dit niet af van je bevallingsverlof. Als je kindje bijvoorbeeld 1 week te laat is geboren dan heb je in totaal dus 17 weken verlof.

Soms heb je recht op extra bevallingsverlof. Dit is bijvoorbeeld als je kindje langer dan 1 week in het ziekenhuis moet blijven. Dit zorgt ervoor dat je thuis nog lang genoeg aan het moederschap en je baby kan wennen. 

Vaderschapsverlof

Als vader heb je uiteraard ook recht op verlof. Het zwangerschapsverlof in Nederland is alleen niet zo lang. Je hebt als vader recht op 5 dagen kraamverlof waarvan 2 betaald zijn en de andere 3 onbetaald. Deze 3 onbetaalde dagen zijn je recht en mag een baas of eventuele opleiding dus niet weigeren. Als je toch langer verlof wilt en je werkt, kun je vakantiedagen opnemen. Je hoeft als vader tevens niet meteen je kraamverlof op te vragen. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om je verlof op te nemen als de kraamzorg is afgelopen. Zo kun jij als kersverse vader voor je vrouw/vriendin en baby zorgen als er geen hulp meer is van de kraamzorg. Steeds meer vaders doen het op deze manier. Zodat de moeder wat langer kan uitrusten.